Det nya i den Benbarka affären

Publié le par le constitutionnel

Lönnmordet av Mehdi Benbarka ”Hassan II är oskyldigt”,

De marockanska journalisterna och speciellt de av fri pressbetet sig själv på funktionsläget Morrocans, genom att antyda det direkt i affären Mehdi Benbarka som glömmer quotationen av klokt som något att säga: ”då T uppfann, uppfann lien en historien” ifrågasätta av lien. ... Lien verkar reprehensible, som ett meddelande och inte en något liknande agerar: att ligga för att erhålla något…, värre än att fråga det ” normalt ”. Men lien är inte endast en… agerar utan ett brott mot en hel nation… och är här av ifrågasätta för våra journalister… som du vet, att den Ben barkaen hade försvunnit på Oktober 29, 1965, oavkortade Paris av tidigare judiska nybyggare som en har rättvist lärt sent vid en journalist under tortyr av de, som lönnmördade Benbarka, och som gjorde honom detta samtycke, sistnämnden är med mohammadien för delegationprovençialehö och satte-anfa riktat av abdelaal namngav Senhaji, senhajiabdelwahid, den Raoul yacoubien, Othmani och zemmranien, denna rungande affär och att antyda marockanska myndigheter och polisfranska, som hade bidragit till den. .mais sanningen och det är motsatsen bussar in i 1965 som presidentens säkerhetstjänst av Marocko var oförmögen neither vid kompetenser, som den missa säkert, därför att landet hade knappt lämnat funktionslägekoloniinvånaren, och dess servar hade även hjälpmedlet, nor experiment i sätta in, därför att presidentens säkerhetstjänst av Marocko som baserar sig i tid på en enkel politik som av takt och moroten (utan en annan kompetens och dess medel gynnar från bristen av impunityen) därefter de var oförmögna att bära ut en snarlik stor funktion i Frankrike…, det är riktigt att det marockanskt räcker var närvarande i en frikänd och dumt långt som, om allt är att organisera för att visa dem doits? De var gangster av SDECEE av Casablanca som rört i Frankrike som lönnmördar Benbarka.

En önskade säkert att få rid av den Mehdi benbarkaen, genom att klibba affären till Marocko och hans funktionsläge, eftersom Benbarka var anticolonialist.com mig som dem citerades manar vars namnger, med meddelandet av domarna var unworthy av förtroende även av konungen Hassan II, och det jämnt några av dem önskade att vända om funktionsläget, därför att de trodde för att skydda vid utländsk överhet, och om även i versionen ha fynd suivant'en

(Mest berömd motsätta som är marockanskt i exilen, Mehdi Ben Barka, vars familj har precis erhållit, skyler över brister slutligen för att vara kompetent att gå tillbaka till Marocko, hade försvunnit på Oktober 29, 1965, oavkortade Paris. Denna rungande affär och att antyda marockanska myndigheter och polis franska, hade bidragit för att tarnish regeringstiden av konungen Hassan II, avlidna sist Juli. Denna en fullständigt belyste för evigt, trots två lagliga anvisningar i Frankrike. Denna fredag Mehdi Ben Barka har att gå framme av bryggeriet Lipp, boulevarden Saint-Germain i Paris, med en journalist och en scenarioförfattare, som betraktar en filma på decolonizationen. Det är 12h15. Två polisar av den vice kvadraten, Louis Souchon och Roger Voitot, exhibant deras kartlägger, inviterar Ben Barka att gå upp ombord en bil, var Antoine Lopez är också, ett medel av servar av franskt mot-spionage. Det är ledde till Fontenay--Viscount (Essonnen), i villan av en figurera av medlet, George Boucheseiche. Därför är hans trace borttappad. Inget som ska för att inte re-examine att bo den främsta en rikta unionen av de populära styrkorna av Marocko som fördömas till dött av contumacy av marockansk rättvisa, och dess, förkroppsligar ska aldrig finnas (liquified med syran).

”Tillfällighet: den allmänna Mohammeden Oufkir, den marockanska minister   för inre, Ahmed Dlimi, direktör av marockansk medborgaresäkerhet och bestämda Chtouki, chefen av de marockanska speciala brigaderna, var i Paris på denna tid. Lönelyfter för denna affär i den fulla valkampanjen i Frankrike som harmen av franskt politiskt cirklar, i synnerhet oppositionen av lämnat, François Mitterrand på huvudet. Chefen av det statligt, generalen av Gaulle, i en presskonferens av Februari 22, 1966, minimerar aktien av den franska presidentens säkerhetstjänst, och makes tar allt ansvaret på den Oufkir generalen. , Intygar en börjad igen mer sistnämnd av rättvisa, George Figon som ska för att ha sett Oufkir att döda den marockanska motståndaren med som tas för att besegra dolken av en panoply i villan. Den lagliga anvisningen som ut bärs av domaren Louis Zollinger, blytak till inculpationen av trettonfolk av som den allmänna Mohammeden Oufkir, Ahmed Dlimi, Marcel Leroy-Finville, en av personerna i laddningen för SDECEN (fransk presidentens säkerhetstjänst av därefter), Antoine Lopez och George Figon. En första rättegång öppnar på September 5, 1966. Sex som visas ut ur tretton, är i boxas. Sju andra, vars Oufkir, Dlimi och Boucheseiche, är saknad . Två slag av theatre startar igen affären: å ena sidan finnas en av svarandena, Figon, dog i Paris och den utredning ska showen ett självmord. I tillägg är Dlimi den utgj橬一j fångenen.

En understödjarättegång öppnar på April 17, 1967 i frånvaroen av familjen Ben Barka som återtas från debatterna efter den plötsliga döden av dess främsta advokater. Domen av Juni 5, 1967 urladdningar Dlimi och de franska huvudrollsinnehavarearna, bortsett från Lopez och Souchon som fördömas respektive till åtta och sex år av fängelset. Mohammed Oufkir som indikeras av rättvisanågot liknande bjässen i laddningen för försvinnandet av Ben Barka, fördömas av contumacy till livstidsdomen. Domen vid den franska rättvisan av en utrikesminister övar in, gjort utan prejudikat i landskamplagen , var att orsaka frysa av de fria-Morrocan kvinnorna för förbindelse under två år. »

Inte hotar den Mehdi Ben barkaen funktionsläget Hassan II, men kan framgången av avmaskad solid ska give en självständighet som är politisk och som är ekonomisk i tre kontinentar, ska vad utsätta för fara koloniinvånaren och utländsk överhet"" den kvalificerade presidentens säkerhetstjänst i tiden var av de fyra dérigeant länderna monde1en/CIA 2 moussade3/dgse4 den brittiska presidentens säkerhetstjänst…, men, som av dem hotar, Benbarka ”vara ingen dem…? och om Benbarka som gås tillbaka i tid i Marocko som de ska inte måste säkert att hota kapaciteten, bussa Hassan II och så kraftigt. Men den ska hotar kan vara politikar som skulle något liknande för att gripa kapaciteten, som är dem? Journalisterna säkert hade inte satt ifrågasätta.
De som måste också visas lönnmord av det Benbarka fyndet med mohammadien för delegationprovençialehö och sätter-anfa och inte upptäcks ännu av de marockanska myndigheterna.

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Commenter cet article