Governorship och dess kränkning av Othmani

Publié le par le constitutionnel

På tilltala av regeringen och alla medborgare av kungariket, allt vad deras partifärg. Det är nödvändigt att övertalas att qu-`åtminstone som tre beståndsdelar passerar den det okända gränsar, och de kunde vara: moderniseringen av landet L `- integration och den hållbara utvecklingen. På basen av dessa tre grundbeståndsdelar av L intresserar `- medborgare, är det nödvändigt att framkalla strategin av säkerhet som måste utvärdera riskerar, hot, och sårbarhetar med L `tilltalar L `- medborgare intresserar. Om en startar från denna princip, antagligen den `för dokument som N skulle för att inte ha att intressera. C-`är L `en av det störst betvingar av strategi av säkerhet som är större än det av strömaffärerna. Det skulle är nödvändigt att korrelera åtminstone med dimensionera av Marocko ” som chefen av L `Exécutif måste förklara det.

Det är den specificerade qu-`- delen av dess anmärkningar bör sättas in i ett dokument med diskuterat inom det parlamentariskt placerar. Det är nödvändigt också att specificera den skulle uppehället för qu-`en som en peka av beskådar uttryckt i massmedia, som begreppet av ”bra governorship” förbinder enligt till tredje världländerna.

”Fortsätter man ska för att stötta en peka av beskådar enligt vilka begreppet av ”bra governorship” lånas från systemet av den politiska tanke landskampen, som förbinder till speciellt länderna av tredje värld eller många landet som är berört vid en kronisk brist av arbete av de offentliga institutionerna, något liknande, till exempel, bestämda afrikanska och gränsa länder. Annorlunda bekant som, agerar det s-`av länderna, som ett kan inte tala för att ha grundat primacyen av lagen, L `som är statlig av rätt. (…) Därför stunder som talar om ”sammanlagd governorship för goda ” bör det, vara bekant, att denna n-`inte är ett assimilerat begrepp, qu-`som det inte kunde se till ett hot med L `tilltalar inresäkerhet. I mitt synar, den upprepade omnämnandet flera av detta begrepp i strategin av medborgare som säkerhet som skulle, har varit befogad endast av L `för `- existens D per riskera, D-`ett hot med L `tilltalar funktionen av L `som är statlig av rätt. Men är styrka att känna igen, att, om landet klibbar på en landskampinstitution, det är tack till L `- assimilation i sättet av funktionslandskampen eller supranational av dess institutioner och, från denna pekar av beskådar, en n-`har något att förebrås, som n-`inte är fallet av tredje världländerna. L `för `- frånvaro D en governorship (…) förbind inte till L `Exécutif, som är enheten bildade institutioner för en D-`, lagar och inte endast, begreppet ser i synnerhet till `en för kapacitet D för att upprätta denna lagstiftnings- ram vid hjälpmedlet av de statliga institutionerna av L `. fördriva därför nämna det så ofta , framför vi ganska oss själva en dåliga tjänste-, och vi förlägger oss själva den politiska ram yttersidan var för närvarande de angick länderna är”.

Den skulle premiärministern har understrukit behovet för ett dokument som förbinder till strategin, som L `- medborgareidentitet reflekterar, och rollen förmodad av vårt land inom ramen av monarchical och demokratisk konstruktion.

”Verkar det fullständigt det normala, och den frågar, så att dokumentet av strategi reflekterar L arabisk identitet för `av Marocko. Vi har några beståndsdelar som, i min åsikt, är viktiga för Marocko nuförtiden, som L interethnic `och interprofessionalharmoni, i specifika beståndsdelar för så mycket qu-` av det arabiskt och afrikanen dimensionerar av av landet.

…, Dokumentet måste bestå av två omnämnanden som verkar otillräckliga. Vi måste tala mycket frankly om rollen förmodad av Marocko  etikett av konstruktionen av UMAEN, därför att politiken av säkerhetsmagnérbinen baseras på några beståndsdelar: deltagande i allmänningpolitiken av säkerhet och försvar, den demokratiska säkerheten av den arabiska magnrében, säkerhet vid utvecklingen, säkerhet vid solidaritet. Dessa är Maghrebian begrepp som skulle ett har önskat att finna dem i detta dokument.

Detta dokument måste vara förberett i mycket lite tid, L, och vi kan inte ignorerandet denna kvalitets- framtid. Från detta peka av beskådar, det verkar till till mig, att dokumentet kunde ha varit förbättrad D-`per jämnt sätt, stundfixandenågot liknande baserar L `- medborgare intresserar. Därför att det skulle dokumentet har en store att hoppa av, namely, L `för `- frånvaro D en grundläggande design. Den grundläggande `en för design D som en uthärda dokumentmedborgaresäkerhet måste vila på definitionen av L `- medborgare intresserar ”,

I denna riktning är det nödvändigt till omnämnande vad hotar medborgare intresserar, direktstötd'etaten av pseudo-plitico-administrativa bestämda organisationar som syftet på den politiska destabilizationen av vårt kungarike som går tillbaka förbi det värst, servar där med mänsklighet sig själv.

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article