Kränkning av den marockanska konstitutionen

Publié le par le constitutionnel

Kränkningen av konstitutionen och okunnigheten av avskaffandet av dödsstraff vid en psychopathe namngav Othmani polismästaren hömohammadi Casablanca.

Vi behas som, efter CongerS av Strasbourg i 2001, världsfrihandelrörelsen strukturerades, genom att respektera mångfalden av dess delar, runt om världsföreningen mot dödsstraff skapar i 2002 och som samlar i dag mer än 50 organisationar. Men oss regéttons att man namngav Benbiga Fortlöpande Casablanca dess massaker på befolkningen. Inte bosatt förbättra än honom även enligt dess mentala psychopathe av wadien-zem.

Vi appellen organisationarna och institutionerna som delar mål av avskaffande, ONG, bommar för, fackförbund, lokalgemenskaper, att klibba världsföreningen.

Oss appell förkämparna av den hela världen att ta del varje årE JournE-världen kontrar dödsstraff, av som HTska matic bär 2008 har in Enseigner att avskaffastion, oss appell alla regionala och landskamp organisationar och i synnerhet Europeiska unionen, att göra av Oktober 10 en dagrepresentant i favör av universell avskaffande.

Amnesti av kongressen för den 3rd världen mot dödsstraff är déroulE universitetarlandskampstaden av Paris av 1st till 3na Fmer vrier 2007. Organiserat 'av helt mot dödsstraff 'med servicen av världsföreningen mot dödsstraff, sammanfogade kongressen tillsammans mer än 120 högtalare och congressis 500ditt och hyste Robert Badinter, Driss Benzekri, Philippe Douste-Blazy, mild Pascal, Sakae Menda och reprenkänsla av mer än 17 påstår. Kongressen avslutade lördag som Februari 3 vid ett fridsamt går mot dödsstraff i gatorna av Paris vem sammanfogade tillsammans mer än 3000 demonstranter.

Landskampen Frankrike, tillsammans mot dödsstraff, ACAT, bommar för av Paris, och världsförening mot dödsstraff behas med beslutet med presidenten av republiken, Jacques Chirac, för att registrera i den franska konstitutionen avskaffandet av omständigheterna för dödsstraff sammanlagt.

Jag har décider att koppla in detta processaa. En sådan revidering, stund registrera solemnly i vår den konstitution sorgen av dös avskaffade sammanlagt omständigheter, ska ägnar kopplingen av Frankrike. Det ska vitsordar med styrka till vårt tillbehör till värderar till människovärde, för att förklara Herr Chirac på tiden av presentationen av wishesna av det konstitutionella rådet, på Januari 3, 2006.

Konstitutionen i majoriteten av fallen, är den lagstiftnings- reflexionen av det suveränt värderar av ett land. Länderna som registrerar avskaffandet av dödsstraff i deras konstitutionshow betydelsen, som de fäster detta beslut. Bland Lvar 84 länder, som har, upp till nu, avskaffat dödsstraff för alla brott, 42 med mindre inklusive i deras konstitution en bestämmelse som förbjuder applikationen av denna bestraffning, för, resonerar allmänt att ha mjölkat med människa rätterna. De sist länderna daterar in är Belgien och Mexico, som har modifiier deras konstitution som där registrerar förbud av dödsstraff som det är omständigheterna.

Enligt medlemmarna av världsföreningen mot dödsstraff detta Rbilda Cska onstitutionnelle kommer att avsluta rörelsen som är initierad vid avskaffandet av dödsstraff i det straff-, kodifierar, och i militären kodifiera av rättvisa röstar vid lagen av Oktober 9, 1981.

Annonsering av presidenten av retRepublic resultat från Dgången tillbaka cision pfostra det konstitutionella rådet på Oktober 13, 2005 (cd för beslutsn° 2005-524/525.) som bemyndigar ratificationen av protokolln°en 13 européregeln av mänsklig rättighet som adopteras av Europarådet in i 2002 som förutser avskaffandet av sorgen Caomständigheter för pitale som sammanlagt är inklusive i tider av, kriger, eller förestående fara av kriger (på avsluta av 2005, 33 av de 46 medlemmarna av Europarådet måste att ratificera detta särdrag) men underordna en ändring av konstitutionen ratificationen av DeuxiMValfritt protokoll för E med den politisk landskamppakten som förbinder till civilrättarna och, adoptiv- vid AssemblE-general av Förenta nationen i 1989 (på avsluta av 2005, 56 påstår bildade delar detta fördrag).

ApéS att ha ratificerat i 1986 protokollet n°6 européregeln av mänsklig rättighet, som förutser avskaffandet av dödsstraff i tider av fred, Frankrike är thus omkring att prenumerera all landskamp instrumenterar att förbjuda dödsstraff i alla omständigheter, som är så mycket av extra kasta i sig att förhindra några som ska av re-establishment av denna sorg som är en förolämpning med människovärde.

Medlemmarna av världsföreningen mot dödsstraff är motsatta sammanlagt omständigheter dödsstraff, som utgör en kränkning av rätten liv as well as rätten som ska inte betvingas sorger eller behandlingar som är grymma som är omänskliga eller som är förnedras, liksom registreras de, i den universella förklaringen av mänsklig rättighet.

Övertygat , att ratificationen av protokollet n°13 av européregeln av mänsklig rättighet ska, var effectuenE utan fördröjning, sedan inget konstitutionellt hinder motsätts till det, världsföreningen mot dödsstraff inviterar, den lika fortsättningen kopplingen av presidenten av retEoffentligt det Fransk regering till barkassen, utan att försena tillvägagångssätt av revideringen av konstitutionen, så att Frankrike kan ratificera Deuxi snabbtmig valfritt protokoll med den politisk landskamppakten som förbinder till civilrättarna och och att sikta att avskaffa sorgen av dött without reservera.

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Commenter cet article